Logotyp: Sydnärkes kommunalförbund

Återvinning

Återvinningscentraler

Sydnärkes kommunalförbund ansvarar för fyra återvinningscentraler i medlemskommunerna. Hitta öppettider och mer information om respektive återvinningscentral på undersidan Återvinningscentral.

Återvinningsstationer

På en återvinningsstation kan privatpersoner lämna sina tidningar, pappersförpackningar, metallförpackningar, plastförpackningar och glas. På de flesta återvinningsstationer kan även batterier lämnas.

Det är Förpacknings- och tidningsinsamlingen ABlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (FTIAB) som ansvarar för återvinningsstationerna.

Sorteringsinformation

Alla förpackningar ska vara ursköljda och om möjligt tillplattade innan de läggs i behållaren.

Det är endast tillåtet att lämna förpackningar och tidningar vid återvinningsstationerna. Annat avfall som grovavfall, farligt avfall och annat får du lämna på återvinningscentralen.

EL-IN skåp


Vi har ställt ut skåp i några matvarubutiker där du kan lämna småbatterier, glödlampor och smått elavfall i våra EL-IN skåp.

EL-IN skåp hittar du idag på Torghallen i Askersund, ICA-Jouren i Askersund, SOJAS i Vretstorp, ICA i Laxå, COOP i Fjugesta och Bolist i Fjugesta.
Ta din Åter-vinneriexamen

Svara på frågorna efter du sett alla filmerna. Som intyg på din kunskap får du ett fint examensbevis. Klicka på länken här för att ta examen i Åter-vinneriet.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Synpunkter om städning och tömning på återvinningsstationerna

Har du frågor om sortering eller vill lämna synpunkter så kontaktar du FTIAB.

Formulär: formulär för synpunkterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

E-post: info@ftiab.se

Servicetelefon: 0200-88 03 11
Servicetelefonen är bemannad alla vardagar klockan 08.00-20.00 och helger/helgdagar klockan 10.00-16.00. Samtalet är gratis. Se hemsidan för eventuella ändringar i öppettiderna.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster