Logotyp: Sydnärkes kommunalförbund

Återvinning

Återvinningscentraler

Sydnärkes kommunalförbund ansvarar för fyra återvinningscentraler i medlemskommunerna. Hitta öppettider och mer information om respektive återvinningscentral på undersidan Återvinningscentral.

Återvinningsstationer

På en återvinningsstation kan privatpersoner lämna sina tidningar, pappersförpackningar, metallförpackningar, plastförpackningar och glas. På de flesta återvinningsstationer kan även batterier lämnas.

Det är Förpacknings- och tidningsinsamlingen AB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (FTIAB) som ansvarar för återvinningsstationerna.

Sorteringsinformation

Alla förpackningar ska vara ursköljda och om möjligt tillplattade innan de läggs i behållaren.

Det är endast tillåtet att lämna förpackningar och tidningar vid återvinningsstationerna. Annat avfall som grovavfall, farligt avfall och annat får du lämna på återvinningscentralen.

Synpunkter om städning och tömning på återvinningsstationerna

Har du frågor om sortering eller vill lämna synpunkter så kontaktar du FTIAB.

Formulär: formulär för synpunkter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

E-post: info@ftiab.se

Servicetelefon: 0200-88 03 11
Servicetelefonen är bemannad alla vardagar klockan 08.00-20.00 och helger/helgdagar klockan 10.00-16.00. Samtalet är gratis.

EL-IN skåp


Vi har ställt ut skåp i några matvarubutiker där du kan lämna småbatterier, glödlampor och smått elavfall i våra EL-IN skåp.

EL-IN skåp hittar du idag på Torghallen i Askersund, ICA-Jouren i Askersund, SOJAS i Vretstorp, ICA i Laxå, COOP i Fjugesta och Bolist i Fjugesta.